Pari sanaa minusta

Kuka olen?

Olen kolmekymppinen nainen, aivan tavallinen katujen tallaaja ja olen vihdoinkin saavuttanut (lähes) kaiken josta olen elämässäni uneksinut.
Minulla on kaksi ihanaa lasta, Vanessa (08/2016) ja Maximilian (03/2018).
Kas, sain jopa yhden lauseen kirjoitettua itsestäni kunnes siirryin lapsiini.

No, lyhyesti ja ytimekkäästi, olen siis ÄITI. Sitä minä ensisijaisesti olen ja olen ollut jo muutaman vuoden ajan. Minulla on myös maailman ihanin ja rakastava mies, joka on kulkenut rinnallani jo 12 vuoden ajan. Meillä on myös lemmikkejä, 10 –vuotias koira ja 13 –vuotias kissa.

raskausvatsa

Elämääni ohjailevat kaksi kultakimpalettani jotka ovat heittämällä suurimmat saavutukseni elämässäni ja kasvattaneet minua ihmisenä enemmän kuin osasin etukäteen pelätä. Kuulostaa varmasti monesta hirveältä ja kliseiseltä, mutta sitä se minun elämä nyt tällä hetkellä on ja olen suurimmalta osin tyytyväinen elämääni.

Identiteettikriisi on kuitenkin päällä, en tiedä kuka olen ja mitä tulen jatkossa vielä olemaan, siis muuta kuin se äiti.
Tiedän vain mistä olen tullut ja mitä olen ollut. Lasten myötä elämäni on muuttunut todella paljon, niin hyvässä kuin pahassakin. Nyt olen siinä pisteessä, että etsin uutta identiteettiäni ja selvittelen ajatuksiani sekä päämääriäni – kunhan sumu päässäni hälvenee. Siihen asti olen vain äiti ja se riittää toistaiseksi.

parisuhde

Kuka haluaisin olla?

Haluaisin tietenkin olla maailman paras äiti ja esimerkillinen ihminen omille lapsilleni ja juuri sellainen vanhempi kuin he haluaisivat minun olevan. Ennen kaikkea haluan olla onnellinen, mielellisesti vakaa ja osata hallita mieltäni vaikeissakin tilanteissa ja löytää itseni uudestaan – tai pikemmenkin se joka minusta on tullut äitiyden myötä.

vastasyntynyt

Menneisyyteni

En haluaisi menneisyyden määrittävän minua, mutta pakosti kokemani asiat ovat jättäneet minuun jäljen ja sitä myötä minusta on tullut nykyinen minä. Kolmekymppiseksi olen kokenut suhteellisen paljon ja väkisin on syntynyt selvittämättömiä kipukohtia joihin aion paneutua mahdollisimman hyvin, sillä äitiyden myötä lähes kaikki suurimmat tapahtumat elämässäni (lähinnä negatiiviset) ovat nostaneet päätään uudestaan ja tunnen pakottavaa tarvetta selättää ne lopullisesti jotta pystyn jatkamaan matkaani uudelleen kohti uutta identiteettiäni.

Alle listasin tähänastiset koskettavimmat tapahtumat elämässäni:

v. 1996 koulukiusaaminen alkoi,
v. 2007 tapasin elämäni rakkauden,
v. 2008 valmistuin ammattikoulusta,
v. 2008 veljeni kuoli,
v. 2012 kärsin keskivaikeasta masennuksesta,
v. 2012 alkaen kärsimme lapsettomuudesta
v. 2013 mummini kuoli,
v. 2015 erosimme väliaikaisesti mieheni kanssa,
v. 2015 tulin raskaaksi,
v. 2016 syntyi tyttäreni,
v. 2017 tulin uudelleen raskaaksi,
v. 2017 lähes 10 –vuotias koiramme kuoli
v. 2018 poikani syntyi
v. 2018 menetin tärkeimmän ystävyyssuhteeni

kynttilät

Eli paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa ja nyt on aika käsitellä asioita. Toki tulen kirjoittamaan myös muistakin aiheista. Kirjoittaminen on aina ollut minulle tärkeää, nyt päätin tehdä sen blogissani – toivottavasti kirjoituksistani olisi hyötyä myös sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.