Black Friday on idioottien päivä

Amerikan suuri ja erittäin suosittu ostospäivä Black Friday rantautui Suomeen muutama vuosi sitten ja siitähän Suomen kansa villiintyi! Ei enää tarvitse jonottaa euron ämpäreitä, saa niitä nykyään kalliimmallakin hamstrattua!

Ei vaan, mahtavaa että meilläkin nyt tuo hehkutettu kulutusjuhla on ja itsekin olen tehnyt varsin mehukkaita löytöjä! Tänäkin vuonna kirjoitin jo hyvissä ajoin ”ostoslistan” tulevalle Mustalle perjantaille. Listalla oli lähinnä hyödyllisiä tavaroita, kuten mikroaaltouuni vanhan tilalle, tytöllemme juoniorisänky sekä joululahjoja. No okei, yhden turhuudenkin ostin, joka oli puhdas heräteostos. Mutta miten kukaan voisi ohittaa Niken lenkkareita jotka ovat oikeasti 60% alennuksessa? En minä ainakaan.

shoppailemassa

Meillä oli suunnitelmissa ostaa lähiaikoina uusi jenkkisänky sänkyvanhuksemme tilalle ja ehdotinkin, että katselisimme valikoimaa Black Fridayna josko silloin olisi hyviä tarjouksia. Ja olihan niitä! Ei tarvinnut kuin klikata Suomen suosituimpiin lukeutuvan huonekaluja myyvän firman verkkokauppaan ja siellähän tarjouksia vilisi niin, että ihan silmät pyörivät päässä. Aikani valikoimaa katseltuani, päädyin Gold -jenkkisänkyyn joka maksoi normaalisti lähes 1500 euroa ja oli tarjouksessa hintaan 850 euroa. Mahtavaa! Muutama klikkaus ja sänky oli tilattu. Olin jälleen kerran erittäin tyytyväinen itseeni ja iloisesti myhäillen ilmoitinkin miehelleni, että nyt tuli kyllä hyvät kaupat tehtyä! Jäimme odottelemaan upouutta sänkyämme.

Sänkymme saapuikin pian, se laitettiin paikoilleen ja siinä oli hyvä nukkua. Jälleen kerran, hyvä minä! Tulipahan hommattua kallis sänky halvalla!
Minua jäi kuitenkin mietityttämään sängyn hinta ja laitoinkin itselleni muistiin käydä välillä vilkuilemassa kyseistä tuotetta verkkokaupassa ja sitä, olisiko sänky ollut myöhemmin enää tarjouksessa ja mikä kiinnostavinta, millaisella hinnalla sitä myytäisiin?

Arvaatko jo miten tässä kävi? Ostimme sänkymme siis Black Fridayna joka oli 23.11.2018 ja kyseisen ajankohdan jälkeen kyseinen sänky on ollut alennuksessa jo peräti 4 kertaa. Neljä! Ja hintana on ollut tuo sama 850 euroa joka ikinen kerta. Eli olen todellisuudessa ollut täysi tollo ja ostanut 850 euron sängyn tasan tarkkaan sen normaalin 850 euron hintaan. Olisin saanut saman sängyn ostettua jo 4 kertaa samalla ”alennuksella” ja nyt eletään kuitenkin vasta tammikuuta. Se siitä huikeasta ”Vain kerran vuodessa” -diilistä.

Harmi sinänsä, että tuonlaiset yritykset pilaavat täysin toimivan Black Friday konseptin, jolloin olisi ihan oikeasti tarkoitus myydä tavaraa ennennäkemättömän halvalla eikä vaan huijata ihmisiä uskomaan niin. Olen myös törmännyt ilmiselvästi tekaistuihin tarjouksiin joissa myydään tyyliin helistintä kympillä ja sen normaalihinta on ollut 50 euroa. Aivan varmasti on! Ja joissakin verkkokaupoissa on koko valikoima täynnä maltillisia 10-20% alennuksia. Siis miksi? Miksei osata hyödyntää hyvää ja toimivaa ostospäivää ja oikeasti tahkoa rahaa menettämättä kasvojaan ja uskottavuuttaan?
Uskottavuus meni ainakin tuolla lafkalla minun silmissäni vaikka sänky onkin ihan jees.

Itselleni (ja miksei muillekkin) opetuksena tässä oli se, että vaaleanpunaiset kakkulat pois silmiltä silloin kun shoppailee Black Friday -hurmoksessa, kaikki ei todellakaan ole sitä miltä näyttää ja puoli-ilmaisia lounaita ei selvästi ole olemassakaan. Piste.

Kuuntele myös podcast aiheesta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.