Ärsyttävimmät Momzie -äidit

Mikä on Momzie?

Momzie on pari vuotta sitten perustettu äitien oma kohtauspaikka sovelluksen muodossa, vähän niinkuin äitien Tinder. Momziesta voit etsiä itsellesi sopivin kriteerein (äidin ikä, etäisyys sinusta ja lapsen iän perusteella) seuraa muista äideistä.

Olen nyt tovin sovellusta ehtinyt käyttää ja minua suorastaan turhauttaa se aika jonka olen siihen ehtinyt käyttää. Alle listasin minua eniten ärsyttävät äitityypit.

älypuhelin

1. ” En suvaitse vastata” -äiti

Siis ihan oikeasti. Jos on pyyhkäissyt oikealle ja todennut sillä sekunnilla että tämän henkilön kanssa voisi mahdollisesti tutustua, niin miksi ei kuitenkaan suvaita vastata kun tulee viesti tältä äidiltä? Ihan perus ”Mitä kuuluu?” ei varmaan kuitenkaan ole ylitsepääsemätön kysymys ja tuskin mikään varsinainen turn-off jonka vuoksi kiinnostus yhtäkkiä lopahtaisi.
Tuntuu, että osa on siellä ihan vaan huvikseen, eikä edes ole todellista tarkoitusta tai tarvetta tutustua kehenkään. Minulla on ties kuinka monta ”matchia”, mutta ehkä 1% niistä on edennyt keskusteluun asti ja niistäkin 99% ovat tyrehtyneet keskustelun loppumiseen syystä tai toisesta. Eli aikamoista ajan haaskausta sanon minä.

2. Itsekeskeinen äiti

Elikkä äiti, joka puhuu vain itsestään, pälä pälä pälä. Eikä kysy sinulta mitään. Missään vaiheessa. Yhtään mitään.
Itse olen miettinyt näiden kohdalla, että ovatko he saaneet minkäänlaista tapakasvatusta? On ihan kohteliasta välillä kysyä toisestakin henkilöstä jotakin, vaikka kuinka tykkäisi jutella vain itsestä ja omista asioista!

3. ”Vastaan viikon päästä” -äiti

Okei, mä ymmärrän kyllä että olet juuri synnyttänyt ja sinulla on vastasyntynyt vauva. Mutta en kuitenkaan hae sellaista seuraa, että vaihdetaan pari lausetta viikon-kahden välein. Eli olisi varmaan viisainta palata sovelluksen pariin sitten vähän paremmalla ajalla.

4. ”Lähdetään shoppailemaan” -äiti

Siis tämä on minusta aivan käsittämätöntä, että etsitään shoppailuseuraa Momzie -sovelluksesta?! Haluaako oikeasti joku ehdoin tahdoin raahata pienen vastasyntyneen vauvansa kauppakeskukseen kiertelemään jotain rättikauppoja? Eikö raitis ulkoilma olisi ehkä kuitenkin parempi vauvalle? Tai vaikka ihan vaan virkistävä kahvihetki? Ei, kun minä haluan shoppailla! Sitten ihmetellään kun muut ihmiset kaupassa tuijoittaa kun vauva rääkyy vaunuissa nälkäänsä tai kuumuutta.

ystävykset

5. Feidaaja -äiti

Onnistunut keskustelu takana, molemmat haluaa tavata, tapaamispaikka sovittu, mutta.. sovitulla paikalla ketään ei näy eikä kuulu. Tunnin odottelun ja usean vastaamattoman puhelun jälkeen ei edelleenkään ketään. Ikinä ei pahoittelua tai mitään selitystä kuulu. Mä ymmärrän tämän vielä jotenkin jos feidaa aikuisen ihmisen (enkä kyllä silloinkaan), mutta se, että jättää äidin ja vauvan seisoskelemaan talvella ulos odottamaan eikä edes ilmesty paikalle. Millainen ihminen tekee niin?

6. ”Kerro minulle kaikki” -äiti

Tapasin yhden sellaisen äidin, joka kyseli minulta melko henkilökohtaisiakin asioita jo heti ensimmäisen 5 minuutin aikana. Vaivautuneena ja hämmentyneenä vastailin jotain ympäripyöreätä ja mietin kuumeisesti miten voisin kohteliaasti poistua paikalta. Tajusin nimittäin jo 10 minuutin kohdalla, ettei meillä ole hänen kanssaan mitään yhteistä, paitsi äitiys tietenkin. Hän kuului myös tuohon edellämainittuun ”Lähdetään shoppailemaan” -äitikastiin, paitsi ettei hänellä ollut aikomustakaan todellisuudessa ostaa mitään. Hän kuulemma vain tykkäsi katsella tarjontaa.

7. Selfie -äiti

Äiti, jolla on 7 kuvaa itsestään kaikista eri kuvakulmista. Edestä, sivuilta, vasemmalta, oikealta, yläviistosta, alaviistosta – you name it. En oikein ymmärrä tätä, ei Momzie -sovellus kuitenkaan mikään kauneuskilpailu ole?
Mutta toisaalta, eipähän tule erehdyttyä henkilöstä jos kyseisen äidin joskus tapaa.

momzie sovellus puhelimessa

8. Tinder -äiti

Eli siis sellainen äiti, jonka kuvaa katsoessa katseesi osuu väkisinkin ensimmäisenä hänen rintavarustukseen. Kuvassa puolet päästä puuttuu, jotta rinnat ovat päässeet mukaan kuvaan. Yöäääk! Siis miksi äideille tarkoitettuun sovellukseen täytyy lisätä itsestään jotain lihatiskikuvia? Kysynpä vaan. Tietääkseni tämä on Momzie eikä mikään Tinder!

9. Kiiltokuva -äiti

Äiti jolla on täydellinen elämä. Tai ainakin jos kuvia on uskominen. Täydellinen sormus, kaunis hääkuva, vimpan päälle laitetut lapset eikä sotkua missään. Ei kiitos, tätä varten on jo olemassa Instagram – se on täydellisten äitien näyteikkuna.

10. Uraäiti

Äiti joka korostaa ammattiaan. Hei ihan oikeasti, kolme kokonaista lausetta esittelytekstiä ja kaksi niistä liittyvät ammattiin. Nyt on tainnut sekoittua Linkedin ja Momzie keskenään. Mulle on oikeasti ihan sama mikä olet ammatiltasi, kunhan et ole strippari tai prostituoitu.

Ärsyttävimmät Momzie -äidit Podcast:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.