Apua, vauvani puree rinnat verille!?

Pojallani on tällä hetkellä melkoinen rivistö hampaita suussaan jos vertaa esikoistyttömme tilannetta samassa iässä. Tytöllämme taisi olla 4 hammasta tässä vaiheessa, kun taas pojallamme niitä on jo 8 ja ainakin 3 on tulossa lisää lähiaikoina. Lisäksi poikamme on temperamentiltaan täysi vastakohta. Siinä missä tyttäremme oli rauhallisuuden perikuva, poikamme on kuin Duracell-pupu, josta patterit eivät todellakaan ole lähiaikoina loppumassa. Ja hyvä niin.

vauvan hampaat

Poikamme myös tykkää hassuttelusta ja tämä hassuttelu ulottuu jokaiselle osa-alueelle, jopa imetyshetkiin. Itse miellän niiden hetkien olevan seesteistä ja rauhallista ruokailuhetkeä varten, mutta poikamme on valitettavasti toista mieltä.
Imetyshetken ollessa jo loppusuoralla, pojastamme on hauskaa napata hampaillaan nännistä kiinni (erittäin kovaa!) ja vetää, kunnes nänni pullahtaa ulos hampaiden välistä. Eikö kuulostakin ihanalta!? Voin sanoa, että kipu on aivan jäätävä!
Tämän päätteeksi poika väläyttää vielä maailman leveimmän hymyn ja on selvästi tyytyväinen tekoonsa. Pää punaisena, hermopissoja pidätellen yritän olla huutamatta, kiljumatta ja itkemättä hysteerisesti. Sen sijaan totean rauhallisella (lue: kivusta kimeällä) äänellä, ettei äitiä saa purra. Tähän protestiksi poika alkaa väistämättä itkeä selvästi loukkaantuneena kun kehtasinkin sanoa moista! Ja näin se menee joka ikinen kerta.

Enpä ikinä ajatellut aikaisemmin joutuvani lapseni puruleluksi, saati sitten että rintojani revittäisiin hampailla aivan verille. Päälleni on jo kakattu, pissattu, heitetty ruokaa ja puklattu – täytyykö tässä vielä puruleluksikin ryhtyä?

No ei onneksi, ainakin jos neuvolatätiä on uskominen. Valiteltuani kohtaloani, neuvolan terveydenhoitaja antoi seuraavat vinkit:

– Kun vauva puree rintaa, ota sieraimista kiinni. Yleensä tämä auttaa ja vauva päästää irti.

– Kiljaise kovaa kun vauva puree. Vauva tietysti säikähtää kiljaisua, mutta luultavasti välttää puremista jatkossa.

Nännit hellinä päätin ottaa neuvosta vaarin ja kokeilin kumpaakin. TOIMII!

Lisäksi täsmähoitona kutiaviin ikeniin toimii meillä pojan uusi purulelu. Saimme nimittäin yhteistyön merkeissä turkulaiselta KoukussaDesign -merkiltä testiin mahdottoman suloisen purulelun.

koukussadesing rengaslelu

Korvien materiaali 100 % puuvilla, rengas käsittelemätön puu.

Purulelu on aivan toista maata kuin se purulelu joka herätti suurta hilpeyttä ja kummastusta monissa lukijoissani (lue postaus täältä).

Tämä purulelu nimittäin oikeasti kestää käyttöä ja on sen verran vankkaa tekoa, että sen jopa uskaltaa antaa lapselle sen kummempia miettimättä. Nimittäin puu jos mikä kestää pitkäaikaista käyttöä. KoukussaDesignin tuotteet ovat myös CE-merkittyjä. Tarkempaa tietoa heidän leluista materiaalitietoineen löydät täältä.

koukussadesing purulelun pakkaus takaa

Poikani tykästyi puruleluun heti ensisilmäyksellä, sen turkoosi väritys kiinnitti huomion välittömästi eikä mennyt aikaakaan kun lelu eksyi suuhun. Puurenkaasta on muodostunut pelastukseni, se on kuin tehty tavoittamaan etummaiset poskihampaat jotka juuri nyt armottomasti hänellä kutisevat.

poika koukussadesing purulelu kädessään
koukussadesing rengaslelu pupun korvat

KoukussaDesignilla on myös muita ihania leluja lapsille, kuten pehmolelut, vaunulelut ja tuttinauhat. Ja mikä parasta, kaikki tuotteet ovat suomalaista käsityötä. Heitä voi seurata myös Instagramissa nimellä: koukussadesign

Saamamme purulelu on pojallemme jo nyt niin rakas, että varmasti päätyy käytön loputtua muistoksi poikamme Memoryboxiin, johon kerään muistoksi hänen kaikki ihanimmat ja tärkeimmät lapsuusajan tavarat.

koukussadesign
Kiitos KoukussaDesignille yhteistyöstä!

Yksi vastaus artikkeliiin “Apua, vauvani puree rinnat verille!?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.