Hyvästi seksi, kiitos kierukan!

Toisen lapsemme synnyttyä oli aika miettiä mahdollista ehkäisykeinoa, mahdollisimman helppoa ja pitkäaikaista sellaista. Käydessäni raskauden jälkeisessä lääkärintarkastuksessa, keskustelimme neuvolalääkärin kanssa eri ehkäisyvaihtoehdoista ja päädyimme lopulta hormonikierukkaan. Sain lähetteen kierukan laittoon, ja koska synnytyksestäni oli alle 6 kuukautta aikaa, sen hoiti siihen erikoistunut ehkäisyneuvonnan yksikkö, eikä sitä terveysasemalla saanut laittaa.

Poikani Maximilian on syntynyt maaliskuussa 2018 ja toukokuun lopulla minulle laitettiin Mirena -merkkinen kierukka. Kierukan laittaminen oli erityisen kivuliasta, sillä synnytyksestä oli kulunut vielä niin vähän aikaa. Lisäksi erillisessä kontrollissa piti käydä 5 kuukauden kuluttua.

pettynyt

Hormonikierukan laiton yhteydessä sairaanhoitaja kertoi minulle pääpiirteittäin itse kierukasta ja sanoi, että kuukautiset saattaisivat loppua kokonaan tai kuukautisvuoto voisi vähentyä huomattavasti. ”Sopii minulle!”, muistan miettineeni, sillä olen aina kärsinyt liian runsaista kuukautisista ja ne ovat kestäneet jopa 6 päivää. Lisäksi sairaanhoitaja mainitsi, että epäsäännöllinen tiputteluvuoto voisi kestää jopa 6 kuukautta. ”Ei voi mitään, 6 kuukautta menee varmasti nopeasti ja on kuitenkin lyhyt aika suhteessa kierukan hyödyllisyyteen kokonaisuudessaan”, vastasin.

Nyt kierukan laitoista on kulunut lähes 8 kuukautta ja on reality checkin aika.

– Ovatko kuukautiseni loppuneet kokonaan? Eivät todellakaan.

– Onko kuukautisvuoto vähentynyt? Kyllä on.

MUTTA:

– Onko edellä mainittu epäsäännöllinen tiputteluvuoto loppunut? Ei hemmetissä ole!

Tämä jatkuva tiputteluvuoto on kyllä melko pientä joo, mutta kun tuntuu että se olisi jonkinlaisessa symbioosissa seksihalujeni kanssa! Kun edes ajattelen seksiä, johan vuoto alkaa. Kun mieheni edes vihjaisee mahdollisesta sänkytuokiosta, vuoto alkaa kuin taikaiskusta!

sängyssä

Onhan tuokin tietysti ehkäisykeino sinänsä, mutta kun sitä seksiäkin olisi kiva välillä harrastaa! Varsinkin nyt, kun vihdoinkin ei ole isoa raskausvatsaa tiellä eikä alapääkään ole kuiva kuin sahara jatkuvan hormoniryöpytyksen jäljiltä.
Tämä tilanne nyppii minua jo niin paljon, että olen kohta valmis näppäräsormisena kiskaisemaan kierukan pois ihan itse, kuten neuvolan terveydenhoitaja kertoi joidenkin tekevän raskautumisen toivossa. Onkohan kukaan vielä tehnyt moista seksin toivossa?

Ellei kohta muutosta tule, täytyy ottaa yhteyttä terveysasemaan ja mennä jälleen sörkittäväksi. Mutta onpahan ainakin ehkäisy pelannut jos ei muuta, ei ole nimittäin kovin montaa lemmentuokiota kertynyt tuon 8 kuukauden aikana.

Parempaa lemmentaivalta muille toivottaen, siirryn takavasemmalle odottamaan epäsäännöllisen säännöllisen vuotoni loppumista! Pitäkäähän peukkuja.

4 vastausta artikkeliin “Hyvästi seksi, kiitos kierukan!

  1. Ja se vuoto estää seksin harrastamisen siis mistä syystä? Pyyhettäkö ei voi alle laittaa, jos sängyssä haluaa harrastella?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.