Konkreettinen apu vauvan vaiheiluun

Äiti. Mitä ihmeellisin ja ihanin sana, varsinkin ensimmäistä kertaa äidiksi tulevalle. Mitä se sana toisi mukanaan ja millaista äitiys olisi? Millainen äiti olisin?
Muistan pohtineeni näitä asioita ennen esikoiseni syntymää. Syntymän myötä olin niin vauvakuplan ja -arjen pyörityksessä etten edes sisäistänyt kuinka hukassa välillä olinkaan uudessa elämäntilanteessa. Tuntui, että juuri kun olin päässyt jyvälle ensimmäisen vaiheen koukeroista, kaikki muuttuikin taas kuin taikaiskusta ja oli jo uusi vaihe päällä.

vauva makoilee

Mitä se vauvan vaiheilu sitten käytännössä tarkoittaa? Kaikessa yksinkertaisuudessaan: vauvan kehitysvaiheet pitävät sisällään eri taitojen oppimista sekä aivojen kehitystä. Kuitenkin se kaikki pitää sisällään erittäin paljon erilaisia asioita ja tapahtumia, joista näin jälkeenpäin toivon, että olisin ottanut selvää etukäteen ennen vauvan syntymää, jotta olisin voinut varautua etukäteen tulevaan ja uuden vaiheen koittaessa ottaa rennosti ja oikeasti laskea stressitasot minimiin. No, toisen lapsen kohdalla olin jo viisaampi! Törmäsin nimittäin keskustelupalstalla (jep, välillä niistä on tosiaan hyötyä!) sovellukseen nimeltä Wonder Weeks. Sovellus on maksullinen ja maksaa parin euron luokkaa, mutta se sisältää erittäin paljon avartavaa ja mielenkiintoista informaatiota vauvan kaikista eri vaiheista sisältäen aikajanan oman vauvan lasketun ajan mukaan, eli sillä pystyy etukäteen katsomaan milloin seuraava vaihe olisi suunnilleen tulossa.

Wonder weeks sovellus

Kuopuksellamme koittaa 8 päivän päästä toiseksi viimeinen kehitysvaihe ja voin kyllä sanoa, että kyseinen sovellus on ainakin meille ollut korvaamaton. Se on auttanut näkemään asioita vauvan silmin ja kiinnittämään paremmin huomiota uusiin taitoihin jotka vauva on juuri oppinut, sekä iloitsemaan niistä yhdessä juuri oikealla hetkellä. Koska myönnettäköön, että aina ei ehdi huomaamaan tai edes tajua kaikkia asioita vaikka kuinka haluaisi, erityisesti jos on useampi lapsi perheessä.
Ainoa miinus on, että sovellus on englanninkielinen, mutta Google Translate auttaa hyvin tässäkin asiassa mikäli englanti ei suju. Harmittaa, etten ensimmäisen lapsen kohdalla törmännyt kyseiseen sovellukseen, se olisi ollut mahtava apu silloin kaiken uuden ja tuntemattoman keskellä. Voin siis lämpimästi suositella kyseistä sovellusta kaikille, jotka haluavat paljon ajankohtaista tietoa pienellä rahalla!

Seuraa Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.