Seksi lapsiarjen keskellä

Lapsiperheen arki ja seksi, siinä vasta mielenkiintoinen yhdistelmä. Törmättyäni Iltalehden uutisointiin, jonka mukaan seksiä olisi hyvä harrastaa aamuisin, ajatus jäi kytemään johonkin syvälle mieleni syövereihin. Tovin asiaa pohdittuani voin sanoa, ettei tule kesää, ainakaan meidän kohdallamme. Ensinnäkin, kumpikaan meistä ei ole aamuihmisiä, toiseksi meillä on kaksi pientä lasta ja kolmanneksi: mitä se seksi edes on? No ei kai nyt sentään. Mutta avataanpa hieman asiaa omien kokemusteni pohjalta.

aamuseksin realistisuus

Meillä on ollut säännöllistä seksiä koko parisuhteemme ajan, väliaikaisia hiljaisempia kausia lukuunottamatta. Ensimmäisen raskauden tultua kuvioihin, tilanne muuttui niin, että välillä oli pidempiä hiljaisempia kausia ja sitten tietysti lopussa koko seksin harrastaminen oli jo niin hankalaa, ettei se tuntunut edes soveliaalta enää – ainakaan mieheni mielestä. Vauvan synnyttyä väsymys vei voiton ja silloin ei voinut edes kuvitellakkaan mitään aamuseksiä, kun en välillä edes tiennyt onko aamu vai ilta – sen verran rytmit heittelehti ja sisäinen kello oli aivan hukassa, tavallisesta seinäkellosta nyt puhumattakaan.

Sitten kun vauva-arki alkoi vihdoin sujumaan paremmin ja aikaakin seksille alkoi löytyä, tuli muita pulmia matkaan. Halut eivät kohdanneet, tuntui että kun toinen halusi nukkua niin toinen olisi halunnut seksiä juuri silloin ja toisin päin. Aikatauluongelmia, sanoisinko? Eikä mieheni vuorotyö ainakaan helpottanut asiaa! Sitten tulinkin uudelleen raskaaksi (mikä tietenkin on jo itsessään todiste aktiivisuudesta sängyn puolella, heheh) ja sama väsymysrumba isoine vatsoineen toistui uusintana, eli hyvästi seksille jälleen kerran, aamuseksiä ei tarvitse varmaan edes mainita.

makuuhuone

Toisen lapsen synnyttyä halut olivat tiessään pidemmän aikaan ja paikat olit kuivat kuin saharassa konsanaan. Kun tästä kaikesta on vihdoin palauduttu, seksiäkin on suhteellisen säännöllisesti. Mutta siitä hehkutetusta aamuseksistä voimme edelleen vain unelmoida. Näin ”äitiaivoilla” muisteltuani, voin todeta, että aamuseksiä meillä on virallisesti ollut viimeksi silloin, kun olemme saaneet nukkua vähintään klo 9 asti, eli siitä on jo tovi jos toinenkin. Tämä on siis tapahtunut aikana ennen lapsia, sanoisin, että joskus vuonna 2016. Ajatella, että tuolloin mielestäni aikainen herätys oli klo 08 aamulla. Siitä olikin kiva sitten siirtyä niihin vauvan 04-05 aamuherätyksiin. Mutta itse asiaan: näin realistisesti mietittyäni, voin todeta, että seuraavan kerran kohdallamme aamuseksi toteutuu (tai siis voisi toteutua) kun lapset ovat hoidossa yön oli, eli ei kovinkaan pian!
Tietysti voisimme myös uhmata kohtaloa ja laittaa herätyskellon soimaan klo 06, mutta veikkaan, ettei se päättyisi kovinkaan hyvin. Vaihtoehtoja on nimittäin tasan kaksi:
a) lapset heräävät herätyskellon ääneen, hyvästi aamuseksi b) mies kääntää kylkeä ja alkaa kuorsaamaan, edelleen hyvästi aamuseksi.

aamuseksi

Harrastetaan seksiä kun ehditään!

”Me turvaudutaan pikaseksiin vessassa, kun ei muuhun nykyään keretä”. Tämän lauseen kuulin ystäväni suusta jonkin aikaa sitten. Se aiheutti minussa kummastusta, miksei seksiä harrasteta sängyssä ilta-aikaan lapsen mentyä nukkumaan? En tietenkään ruvennut kyselemään asiasta, vaan jäin itsekseni pohtimaan asiaa.
Vasta hetki sitten minulla välähti miksi, lapsihan nukkuu heidän kanssaan samassa sängyssä! Eli voisi väittää, että kyseinen Iltalehden aamuseksin hehkutusartikkeli on kuin keskisormen vilautus vastaavassa tilanteessa oleville pariskunnille!
Täytyy myöntää, että itsellenikin iski jo pienen pieni haikeus, kun muistelin miten joskus on itse saanut harrastaa seksiä ihan oman mielensä mukaan mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Mutta sitten haikeus väistyi, kun tajusin, mitä olemmekaan saaneet vastineeksi ”uhrauksestamme” ja että hei, joillakin menee vieläkin ”huonommin”. Eli olemmekin todellisuudessa melkoisen onnekkaita yksilöitä sittenkin, aamuseksistä viis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.