Äitiyspakkaus – hyödyllinen vai turha?

Kannattaako äitiyspakkaus ottaa? Onko se turha vai ei? Mistä sen tietää?
Saadessani esikoisemme en tiennyt vauvanvaatteista paljoakaan. Olin aivan ymmälläni siitä tavarapaljoudesta, mitä vauvalle ja vauvojen vanhemmille on tarjoalla. Mistä ihmeestä tietää mitä tarvitsee ja mikä niistä on paras? Miten välttyä turhilta ostoksilta?
Jos et tiedä mitä kaikkea (perus)tavaraa tulet tarvitsemaan, vastaus on selkeä: ota äitiyspakkaus. Se nimittäin sisältää suurimman osan tarvitsemistasi vaatteista, tärkeimmät hoitovälineet sekä mahdollisen ensimmäisen ”sängyn”, mikäli sellainen vielä puuttuu.

raskausvatsa

Kun minusta tuli ensimmäisen kerran äiti vuonna 2016, en ottanut äitiyspakkausta. Syy ei ollut pakkauksessa, vaan se oli yksinkertainen: minulla oli jo kaapit täynnä vauvanvaatteita 92 kokooon saakka jo ennen kuin vauvamme oli edes syntynyt, sponsoroinnista iso kiitos äidilleni joka ”vähän” innostui ensimmäisestä lapsenlapsestaan! Tietysti myös itse olimme jonkin verran vaatteita ja tavaroita ostaneet. Siinä olisi äitiyspakkaus yksinkertaisesti jäänyt ns. turhaksi.

Toisella kertaa kun saimme selville tulevan vauvamme sukupuolen ja kaappimme pursusivat vaalenpunaisia vauvanvaatteita, vastaus oli selvä: ottaisimme äitiyspakkauksen, vaikkakin äitini oli jo ehtinyt ostelemaan vaatteita neutraalimmissa sävyissä. Otimme siis äitiyspakkauksen ja olin sen sisältöön erittäin tyytyväinen. Se sisälsi paljon käteviä vaatteita, jotka kestivät käytössä jopa useamman koon ajan. Lisäksi mukana oli tarpeellisia vauvanhoitotarvikkeita, jotka meillä jäivät tosin käyttämättä, sillä omistimme vastaavat jo entuudestaan. Myöhemmin tajusin, että olisimme toki voineet hankkia tarvittavat vaatteet itsekin, sillä tällä kertaa en ollut hoomoilasena suu auki uuden edessä, vaan tiesin tarkalleen mikä oli tarpeellista ja mikä tarpeetonta.

vauvan vaatteet

Eli summa summarum, mielestäni äitiyspakkaus kannattaa ottaa erityisesti ensimmäistä kertaa odottavien äitien, jos ei vielä tiedä kaikesta kaikkea (miten edes voisikaan?) ja haluaa ehdottomasti välttyä hutiostoksilta. Toki myös äitiyspakkauksessa voi tulla jotain, joka ei omalle vauvalle välttämättä sovi tai josta ei pidä, mutta väittäisin, että ainakin 90% pakkauksen tuotteista ovat hyödyllisiä, mikäli ei nirsoile tuotteiden värityksen suhteen. Itse koin mitä ihmeellisimpiä ahaa -elämyksiä, mm. peitemakuupussin kohdalla, koska se toimi hyvin pitkään peittona vauvamme sängyssä sekä vaunuissa alkuaikoina. Sen kohdalla ei tarvinnut huolehtia vauvan lämpimänä pysymisestä ja siitä, pysyykö peitto päällä, kuitenkaan aiheuttamatta mitään vaaraa vastasyntyneelle.
Meidän kohdallamme käyttämättä jäivät lähinnä sukkahousut, kuolalappu, yöpuku sekä suurin osa hygieniatarvikkeista. Koska meillä oli sänky jo valmiina, myös vuodelaatikko jäi käyttämättä, mutta se on toiminut mainiosti säilytyslaatikkona!

Mielestäni on mahtavaa, että Suomessa saa näin kattavan äitiyspakkauksen ja vieläpä täysin veloituksetta. Hyvä Suomi!

Nyt kun on puhetta hankinnoista, pakko hehkuttaa suloista pipoa, jonka saimme tyttärellemme yhteistyön merkeissä suomalaiselta MiMaMa -merkiltä!

MiMaMa -pipo
Pipo saatu yhteistyössä MiMaMa -merkiltä
MiMama -pipo päässä

Merkin takana on kolmen lapsen äiti, joka ompelee itse kyseisen merkin vaatteet ja asusteet. Saamamme pipo on todella nätti ja mukava. Mikä parasta, tyttäremme on ollut siitä aivan haltioissaan, eikä haluaisi riisua pipoa ollenkaan pois. Suosittelenkin kurkkaamaan merkin muitakin tuotteita Facebookissa sekä Instagramin puolella. Iso kiitos ihanasta piposta MiMaMalle!

MiMaMa

Sain yhteistyön merkeissä blogini lukijoille alennuskoodin, jolla saa 10% alennuksen tilauksesta. Mainitsemalla koodin: mutsipuhuu tilauksen yhteydessä, saat kyseisen alennuksen, alennuskoodi on voimassa 15.7.2019 saakka.

4 vastausta artikkeliin “Äitiyspakkaus – hyödyllinen vai turha?

  1. Kyllä äitiyspakkaus on hieno asia meillä Suomessa, voidaan olla ylpeitä tästä. Toki tilanteen mukaan ja joskus äitiysraha on oikea valinta 😊 (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.