Pinnasängystä juniorisänkyyn

Vihdoin tämä aihe on ajankohtainen. Uskallan nimittäin väittää, että olemme onnistuneesti suoriutuneet tehtävästä: taapero pinnasängystä juniorisänkyyn. Hurraa!
Ja koska asia koskettaa monia, ajattelin jakaa mietteitäni asiasta myös blogin puolella.

Tyttäremme Vanessa on lähes alusta saakka nukkunut pinnasängyssä ja olemme hänelle aikoinaan pitäneet myös unikoulun, aiheesta lisää voit lukea täältä. Nyt koitti kuitenkin aika siirtyä ns. isojen tyttöjen sänkyyn. Siirtyminen piti alunperin toteuttaa jo aiemmin, mutta erinäisten muuttujien vuoksi, se tapahtui muutama kuukausi takaperin, hänen ollessa noin 2,5 -vuotias. Jo neuvolassa aikoinaan kyselin, milloin olisi oikea aika siirtyä juoniorisänkyyn, johon en saanut mitään järkevää konkreettista vastausta, vain toteamuksen, että sitten kun teistä tuntuu, että aika on oikea. ”Jassoo, milloinhan se sitten olisi?”, pohdin.

taaperon uni

Pakko myöntää, että hieman jopa jännitin siirtymistä, koska näin jo mielessäni kuinka tyttäremme juoksisi yöllä suoraan sänkyymme ja tämä jatkuisi loputtomiin. Älkääkä ymmärtäkö väärin, olisi ihanaa nukkua tyttäremme vieressä, mutta se tuskin olisi kovin mukavaa kenestäkään, ihan jo tilanpuutteen vuoksi. Aikoinaan perhepetiä meille suositeltiin jo synnytyssairaalassa ja sitä jopa kokeilimme, todetaksemme ettei se todellakaan ole meitä varten. Kukaan ei nukkunut hyvin silloin.

perhepeti

Pinnasängystä juniorisänkyyn siirtyminen sujui ihmeellisen kivuttomasti. Sänky oli esillä jonkin aikaa ja tyttäremme tiesi, että häntä odottaa ns. isojen tyttöjen sänky. Eräänä päivänä sitten kokosimme sängyn ja laitoimme sen hänen huoneeseen pinnasängyn rinnalle. Ajattelin, että se voisi olla siitä jonkin aikaa, jotta tyttäremme tottuisi ajatukseen siihen siirtymisestä, eikä se jännittäisi häntä niin paljoa. Ja mitä vielä! Tyttömme halusi heti päästä sänkyyn nukkumaan päiväunet eikä jännittänyt uutta sänkyään lainkaan! Myös ensimmäinen yö sujui ongelmitta uudessa sängyssä. Muutaman päivän kuluttua hän tietysti hoksasi, että pääsisi halutessaan pois sängystä ja livahtikin pari kertaa leikkimään leluilla, omasta mielestään todella hiljaa tietenkin. Jäätyään kiinni itse teosta, vastaavaa ei ainakaan toistaiseksi ole tapahtunut ja nukkuminen on sujunut todella mallikkaasti!

taapero ja juniorisänky

Onneksemme tyttäremme on erittäin rauhallinen tapaus, eikä ole edes kertaakaan yrittänyt kiivetä pois pinnasängystä, eikä kiirettä jurioinisänkyyn näin ollen ole ollut. Tuttavani tytär taas aloitti pinnasängystä pois kiipeilyn jo noin puolitoistavuotiaana, jonka vuoksi he siirtyivät juoniorisänkyyn paljon aikaisemmin. Heidän kohdallaan siirtyminen ei ollut täysin vaivatonta, mutta onnistui kuitenkin lopulta. Ainakin minä olen vanhempana erittäin huojentunut siitä, että muutos meillä onnistui täydellisesti eikä takapakkia nukkumisen suhteen syntynyt. Niin monen valvotun yön jälkeen osaan arvostaa untani entistä enemmän ja teen kaikkeni, jotta kotonamme kaikki nukkuisivat hyvin. Miten teillä nukutaan?

Seuraa blogia Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.