Seksi synnytyksen jälkeen

Voiko neitsyyden menettää uudelleen? No ei tietenkään! Mutta samoja tuntemuksia voi joutua kohtaamaan myöhemminkin elämässään, halusi sitä tai ei.

Miltä seksi tuntuu synnytyksen jälkeen? En ollut itse koskaan ajatellut asiaa sen tarkemmin, kuin vasta sitten kun kyseinen tilanne kohdalleni osui. Tämä ehdottomasti kuuluu siihen listaan niiden asioiden kanssa, joista olisin halunnut olla tietoisesti tietoinen ennen vauvan syntymää! Ja mielellään myös valmistautunut.

seksi synnytyksen jälkeen

Synnytyksen jälkeen seksiä voi ruveta harrastamaan silloin kun itsestä tuntuu hyvältä ja sopivalta. Yleinen suositus taitaa olla, että odotetaan jälkitarkastukseen, jossa siis neuvolalääkäri tarkistaa tilanteen ja sen, kuinka hyvin paikat ovat palautuneet synnytyksestä. Itse odotin juurikin tuohon jälkitarkastukseen asti, olimme mieheni kanssa sopineet niin ja se tuntui silloin hyvältä ratkaisulta. Fiilikset tarkastuksen jälkeen olivat hyvin odottavat, koska kumpikaan ei tiennyt yhtään mitä oli edessä päin ja miltä kaikki sitten tuntuisi, vai tuntuisiko mikään enää miltään.

Alku sujui kuin vanhasta muistista, aivan kuin mitään taukoa ei olisi ikinä ollutkaan. Imetyksen vuoksi pienikin nautinnon tunne aiheutti heti maidon herumisen (lue: suihkuamisen), piti pitää rintaliivit visusti päällä, muutoin mies olisi päässyt maitosuihkun alle – halusi hän sitä tai ei. Vaikka kosketus tuntuikin hyvältä, aivojen ja alapään yhteys oli selvästi hukassa pahemman kerran, sillä paikat olivat niin kuivat kuin saharassa konsanaan. Päästessämme itse asiaan, tuntui kuin sisään työnnettäisiin sinne sopimatonta uloketta ja jokainen työntö sai minut jännittämään lihaksiani entisestään. Vähän kuin gynekologin tutkimuksessa, kun pidätät hengitystä jännittäen samalla koko vartaloa täysin tahtomattasi, toimenpide tuntuu entistä ikävämmältä. Paitsi että nyt vastassa ei ollut gynekologini vaan oma mies ja kaiken pitäisi tuntua hyvältä. Pitäisi pitäisi, vaanpa ei tuntunut.

synnytyksen jälkeinen seksi

Seuraavaa kertaa alitajuntaisesti lykäten, pelkäsin tulevaa entistä enemmän. ”Tuoltako se nyt sitten aina tuntuisi?” mietin mielessäni. Kun toinen kerta vihdoin koitti, oli myös valmistelut hoidettu paremmin. Liukuvoide oli hommattuna ja mieli oli odottavaisempi, toiveikkaampi. Tissit edelleen suihkusivat maitoa parin sekunnin päästä, alapää huusi kuivuuttaan, joten liukuvoiteen voimalla mentiin. Mutta seksi ei tuntunutkaan enää lainkaan epämiellyttävältä! Aiempi nihkeys oli tiessään, kuin pelkkä muisto vain.

Jutellessamme mieheni kanssa ”ekasta kerrastamme”, kyselin myös hänen tuntemuksiaan, eikä hän ollut huomannut tuntumassa mitään muutosta. ”Kaikki oli ennallaan”, hän sanoi ja sain huokaista helpotuksesta. Siispä kaikki aiemmin lukemani pelottelut ylisuurista venyneistä värkeistä lensivät kaaressa romukoppaan, vähän kuten olin alunperin arvellutkin. Kuka edes kehtaa sellaista kirjoittaa? Ehkäpä kyseessä olikin päinvastainen, ehkäpä miehen elin olikin vain kutistunut naisen synnytyksen myötä?

Toisen raskauden ja synnytyksen myötä tajusin, että sama ”tuska” olisi edessä päin, jälleen kerran. Vaanpa ei ollutkaan! Olin väärässä. Toisen synnytyksen jälkeen liukuvoide- ja kipulääkearsenaalilla varustautuneena, sainkin yllättyä positiivisesti, sillä itse akti ei sattunut lainkaan eikä edes tuntunut epämiellyttävältä, vaan täysin samalta kuin ennen synnytystäkin. Se, miksi näin oli tällä kertaa, jäi minulle täysin mysteeriksi. Ehkäpä paikat olivat jo tottuneet tai laajentuneet tai tai.. arvailla voi varmasti loputtomiin. Kaikki ovat tietenkin myös yksilöitä ja kehot toimivat eri tavoin, eli lopputulosta on vaikea tietää etukäteen, mutta kaikkeen on mielestäni aina hyvä varautua.

Tue blogia seuraamalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.