Nukkumatti hukassa

Välillä nukutaan ja välillä ei, sellaista se nykyään on ja kohta tuskin nukutaan enää ollenkaan. Vanessa on nyt yli 3,5 -vuotias ja sen myötä päiväunet ovat jääneet välillä nukkumatta. Lasten nukkuessa samassa huoneessa, tämä aiheuttaa välillä harmaita hiuksia, sillä esikoisen valvoessa saattaa hän äänillään vahingossa herättää myös Maximilianin, joka niitä päiväunia vielä tarvitsee – muuten on piru irti koko loppupäivän.

Tämä tilanne on sikäli haastava, ettei ikinä tiedä etukäteen tuleeko päiväunia nukuttua vai ei. Enkä vielä viitsisi jättää päiväunia automaattisesti kokonaan pois, vaikka jossain vaiheessa on varmasti pakko. Erityisesti kesän lähestyessä uskon, että silloin viimeistään päiväunet jäävät Vanessan osalta kokonaan pois. Mikä myös tarkoittaa, että täytyisi keksiä jotain rauhallista (lue: hiljaista) ajanvietettä hänelle siksi aikaa kun M nukkuu päiväunia. Onnekkaita toki ollaan oltu, sillä monet lapset ilmeisesti jättävät päiväunet väliin jo aiemmin. Vanessa on myös aina ollut hyvä nukkumaan päiväunia, eli ei valittamista sen suhteen. Tilanne vaan on täysin uusi itselle, kun tosiaan esikoinen kyseessä ja aiemmin tässä huushollissa on päiväunia nukuttu eikä niistä ole tingitty mistään hinnasta, sen verran tärkeältä tuttu rutiini on tuntunut.

En voi uskoa kuinka nopeasti aika on lentänyt, että minun pikkuisesta nyytistä on kasvanut jo noin iso tyttö joka ei kohta lainkaan nuku päiväunia! Välillä tekisi oikeasti mieli pysäyttää ajankulun ihan vain siksi, että voisi elää jokaisessa ”vaiheessa” edes hieman pidempään. Myönnän, että myös siksi harmittaa jo nyt, että kohta omakin ”luvallinen lepohetki” on tiessään ja pääsee huilimaan oikeasti vasta iltamyöhään kaikkien vasta mentyä nukkumaan. XXXL -silmäpussit, täältä tullaan!

tue blogia seuraamalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.