Me muutetaan – TAAS!

”Me muutetaan.” Tämän lauseen meidän lähipiiri on kuullut suustamme jo aivan liian monta kertaa, liian lyhyessä ajassa. ”Mikä siinä on, että koko ajan pitää olla muuttamassa?” miettivät ihmettelijät. Niin, hyvä kysymys ja samaa olen kieltämättä miettinyt itsekkin.

Muistan aikoinaan miettineeni, etten enää koskaan haluaisi asua omistusasunnossa, sillä se sitoo liikaa ja siinä on aina omat riskinsä. On myyntiaika, joka saattaa pitkittyä, riski ettei asunto mene kaupaksi, arvo tippuu – you name it. Silti, 5 vuotta myöhemmin tadaa, samassa veneessä ollaan ja vieläpä saman miehen kanssa. Emmekö me ole yhtään viisastuneet edellisestä? Ehei, päinvastoin – otettiin onkeemme ja ostettiin omakotitalo. Landelta. Kyllä, me kaksi aina pääkaupunkiseudulla asunutta kerrostalojen suurkuluttajaa päätimme vaihtaa maisemaa oikein kunnolla ja siirtyä omaan rauhaan, suht siedettävän ajomatkan päähän Helsingistä.

maaseutu

Eli nyt sitten kuukauden sisään meillä on tiedossa muutto, talossa on vasta aloitettu remontti (mittava sellainen!), tavarat ovat pakkaamatta, koronavirus tilanne päällä joka tuo oman ihanan twistinsä koko hommaan – ai että kuinka ihanaa! Mutta: eyes on the prize – eikös? Voipi olla, että joudun lasten kanssa vielä evakkoon ennen remontin valmistumista, mutta siihenkin päätökseen vaikuttaa mikäpä muu kuin koronavirus ja sen tilanne Uudellamaalla – ylläriiii! Eli jos edelleen sulku päällä niin pääsemme muuttamaan remontin keskelle. Ah, mun unelma.

Me tosiaan vasta muutettiin nykyiseen asuntoon noin vuosi sitten ja sitä ennen asuimme vuoden toisessa asunnossa ja sitä edellisessäkin vähän päälle vuoden jne. Eli asuntoja on nyt tullut vaihdettua tiuhaan tahtiin, joten ymmärrän kyllä että jotkut pyörittelevät silmiä. MUTTA nyt tuntuu oikeammalta kuin aiemmin. Oma on aina oma ja siellä on oma piha, tilaa hengittää ja olla. Lisäksi saadaan siitä juuri meidänlainen, oma koti, meidän näköinen ja oloinen.

lasten tulevaisuus

Jotenkin mä olen vaan saanut tarpeekseni muista ihmisistä – tietyllä tapaa siis. En olisi ikinä (lue: oikeasti ikinä) uskonut asuvani joskus omakotitalossa keskellä korpea. Jos joku olisi minulle sen kertonut, olisin varmaan nauranut siitä vaiheessa päin naamaa. Olen itsekkin miettinyt, että mikä siinä on, että näin radikaalisti on ajatusmaailma muuttunut, enkä varsinaisesti ole keksinyt yksittäistä syytä asialle. Pikemminkin useamman siihen johtaneen syyn koko elämäni ajalta. Suurin muutos on varmasti ollut vanhemmuus ja tilan tarve, pihan halu sekä jopa pienempi paikkakunta joka toivottavasti olisi Helsinkiä rauhallisempi ja mielellään myös turvallisempi. Aika sen näyttää oliko ratkaisu oikea, mutta ainakin itse uskon niin – saamme tällä kertaa remontoida siitä juuri sellaisen kun itse haluamme ja aloittaa sitä kautta puhtaalta pöydältä koko perheen voimin. En malta odottaa!

tue blogia seuraamalla

2 vastausta artikkeliin “Me muutetaan – TAAS!

  1. Itse mietin myös samaa pitkään, että omaan muutto tuntuu riskiltä. Nyt kymmenen vuoden harkinnan jälkeen se vihdoin tehtiin ja päätös tuntuu hyvältä. Ei malta pakata tavaroita pakettiautoon ja lähteä sisustamaan ekaa täysin omaa kotia.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.