P*ska äiti ilmoittautuu

Yllättäviä tunteenpurkauksia – niitä on tullut yllättävän paljon. Välillä raivo valtaa mielen, välillä ahdistus, välillä väsymys – lähes joka kerta ei-toivottuja tuntemuksia seuraa syyllisyydentunne ja itseni syyllistäminen. Silloin tuntee olevansa aivan p*ska äiti. Totuus on se, että mieli reistailee toki sen vuoksi että oikeasti suututtaa, väsyttää ja ahdistaa. Vaikka kaikki on päällisin puolin hyvin, tunteet vetävät vuoristorataa. Ja kun aikaa ei kauheasti ole pysähtyä kokonaisvaltaista analysointia varten, hautautuvat ne kerta toisensa jälkeen jatkuvan kiireen ja tekemisen alle.

äidin väsymystila

Yön pimeinä tunteina olen yrittänyt miettiä syytä tuntemuksilleni, jotta saisin enemmän työkaluja asian ratkaisemiseen, enkä ole kovinkaan pitkälle vielä päässyt. Ihan kuin jonkunlainen vellova epävarmuus kaikesta ympärillä tapahtuvasta, tyytymättömyys itseeni ja äitiyteeni olisivat ne tekijät, jotka aiheuttaisivat tuon tuntemuksen minussa. Olen itseni suurin piiskaaja ja arvostelija, olen aina ollut ja tulen varmaankin aina olemaan. Nyt kun on yhtäkkiä tilanteessa, jossa olen 24/7 lasten kanssa ja aikaa itselle on hyvin minimaalisesti, tuntuu välillä että uppoaisin epäonnistumisen suohon. Ärsyttää, kun liian monesta asiasta täytyy sanoa, pyytää ja käskyttää oman puheeni kaikuen kuuroille korville. Vasta kun hermostuu, alkaa tapahtumaan ja se mitä tapahtuu ei suinkaan ole toiminta pyydetyn asian muodossa vaan parkuminen, itkeminen ja kiukuttelu. Tiedostan, että luultavasti väsymys on se, joka tekee tästä kaikesta vaikean tuntuisen, lähes kuin suossa tarpoisi, mutten yksinkertaisesti pääse siitä irti. Herään aamulla hyvillä mielin ja ensimmäisen tunnin aikana on jo mieli apeana ensimmäisen kinastelun jäljiltä. Kun illalla saan lapset nukkumaan, tuntuu kuin olisi suoriutunut suurestakin koitoksesta – ja seuraavana päivänä onkin jo seuraava koettelemus edessäpäin. Varmaankin kaikki äidit tietää mistä puhun, mutta tämä oli nyt pakko saada sanotuksi vaikka kuinka hirveältä kuulostaakin. Aina ei voi kirjoittaa kivoista asioista, eikä tarvitsekkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.